miercuri, 19 octombrie 2011

Cine este Isus?


Este Fiul lui Dumnezeu, care s-a făcut om pentru noi.Unul dintre noi

Era în anul 1950, în Italia. Bătrânul cardinal de Napoli a întâlnit tot felul de cazuri în lunga sa viaţă, dar unul ca acesta niciodată. Un tânăr preot i-a cerut permisiunea să devină vagabond şi să trăiască pe stradă laolaltă cu atâţia tineri vagabonzi din Napoli. Bătrânul cardinal nu-şi putea închipui una ca asta. El cunoştea bine situaţia din marele oraş, unde existau 200 000 de şomeri, unde mii de tineri trăiau pe stradă, pentru că părinţii nu aveau de muncă şi nu-i puteau întreţine.

Sunt tineri care trăiesc din furtişaguri, din vânzarea de droguri şi din pomeni. Dorm pe unde apucă. Sunt ca pisicile maidaneze, gata să fugă şi să se ascundă pentru a scăpa de urmăritori. Acest preot tânăr, Mario Borelli, vrea să-i ajute, să le găsească un acoperiş, o bucată de pâine şi puţină căldură umană. Desigur, cardinalul înţelege acest lucru. Dar de ce e nevoie ca acest preot să devină vagabond? Don Mario ştie de ce: „Dacă le spun că sunt preot, mă scuipă în faţă. Ei nu au încredere în nimeni".

Cardinalul începe să reflecteze şi spune: „Lasă-mă să mă gândesc zece zile". După zece zile, preotul a primit permisiunea. Don Mario devine un cerşetor. Pe cap poartă o şapcă veche şi murdară, este îmbrăcat cu nişte haine peticite, iar în colţul gurii nu-i lipseşte chiştocul de ţigară strâns de pe jos.

Încet-încet reuşeşte să-i cucerească pe tinerii vagabonzi şi chiar să devină şeful lor. Când găseşte un loc de dormit, fie el oricât de mizerabil, băieţii îl urmează. Nu pot face altfel; sunt fascinaţi de el. Don Mario are ceva care îi atrage pe toţi. Ei nu ştiu să-şi explice în ce constă această încredere şi atracţie, pentru că în viaţa lor nu s-au mai întâlnit cu o asemenea persoană.


Cum pot ei să ştie că ceea ce îi atrage e dragostea creştină? Probabil acum înţelegem mai bine de ce Dumnezeu s-a făcut om. A voit să devină unul ca noi, ca să ne mântuiască. „Dumnezeu cu noi": acesta este Isus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta: