joi, 6 februarie 2020

Novenă către Sfânta Fecioară Maria de la Lourdes

Apariția Fecioarei Maria



Joi, 11 februarie 1858, Bernadette Soubirous, sora ei Marie și încă o prietenă s-au dus spre un râu din vecinătate ca să adune lemne de foc. În timp ce Maria și prietena ei au traversat râul ca să caute pe malul celălalt, Bernadeta a rămas pe uscat. În timp ce căuta lemne, ea auzit un zgomot puternic asemenea sunetului de furtuna care venea dinspre o grotă din vecinătate. La gura acelei grote era o tufă de trandafiri care se mișcau de parcă era vânt, deși nu bătea deloc vântul. În interiorul grotei a văzut un nor auriu, și imediat s-a arătat o tânără doamnă frumoasă care stătea deasupra tufei. Aceasta i-a zâmbit Bernadetei și i-a făcut semn să se apropie. Bernadeta a pierdut teama pe care o avu înainte și a căzut în genunchi pentru a spune Rozariul.

Timp de șase luni Maria i s-a arătat Bernadetei de optsprezece ori, fără ca aceasta să știe cine era doamna până la ultima arătare. În timpul celei de-a noua apariții, Maria i-a spus Bernadetei să sape o groapa în pământ, să bea apa de acolo și să se spele în ea. Mai apoi groapa s-a transformat într-un izvor de apă, care, după cum a promis Maria, îi va vindeca pe cei care îi vor folosi apa. Pe 25 martie, de Buna Vestire, Maria i-a spus Bernadetei: „Eu sunt Neprihănita Zămislire”. Aparițiile au fost declarate autentice în 1862 și Lourdes-ul a devenit unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj. Bernadeta a devenit sora de Notre Dame în Nevers și a murit acolo în 1879 după o lunga și dureroasă perioadă de boală. Ea a fost declarată sfântă în 1933, nu datorită aparițiilor, ci pentru dedicarea ei la o viață de simplitate și slujire. Trupul ei a rămas neputrezit. 


NOVENA la Sfânta Fecioara de Lourdes

Ziua I

Marie Imaculată, Fecioară de la Lourdes, mama neprihănita, aleasa din eternitate spre a fi mama Cuvântului Divin, nepătata de păcatul originar, îngenunchem in fata ta asemenea Bernadetei la Lourdes si ne rugam ție cu încredere de copil, ca in timp ce contemplam apariția ta glorioasa la Lourdes, sa asculți cu indurare rugăciunea noastră, si sa ne asiguri de bunăvoința ta fata de cerere pe care ti-o îndreptam in aceasta novena (se mentioneaza cererea).
Stea strălucitoare de puritate, Marie Imaculată, Fecioară de la Lourdes, glorioasă în credință, triumfătoare în încoronarea ta, arată-ne îndurarea Maicii lui Dumnezeu, Fecioară Marie, Regină și Mamă, fii ajutorul, speranța, puterea și mângâierea noastră. Amin.
Sfântă Fecioara de la Lourdes, roagă-te pentru noi!
Sfântă Bernadeta, roagă-te pentru noi!


Ziua a doua
Fii binecuvântată, Fecioara Preacurata, pentru dorința ta de a te arata strălucind cu lumina, blândețe si frumusețe in grota de la Lourdes, spunând-i sfintei Bernadeta: „Eu sunt Neprihănita Zămislire”. O Marie Preacurata, aprinde inima noastră cu o raza arzătoare din iubirea arzătoare a inimii tale curate. Fa ca inimile noastre sa trăiască iubirea pentru Isus si pentru tine, ca sa meritam într-o zi bucuria in viața veșnică. O, împărțitoarea îndurării lui Dumnezeu, primește si prezinta-i Fiului tău cererea pe care ti-o îndreptăm in aceasta novena (se menționează cererea).
Stea strălucitoare…


Ziua a treia
Tu care ești plina de credință, o Marie, fără pata de păcat originar. O Marie, zămislită fără de păcat, roagă-te pentru noi cei care alergam la tine. Stea strălucitoare de sfințenie, întrucât in acea zi minunata, deasupra stâncii puternice din Lourdes i-ai vorbit micii Bernadeta si o fântână a izvorât din pământ, si miracolele s-au început, si Lourdes-ul a devenit un mare sanctuar, asculta implorarea noastră fierbinte, primește cerere noastră pe care si-o îndreptăm cu sinceritate (se menționează cererea).
Stea strălucitoare…


Ziua a patra
Regina imaculata a cerului, noi, copiii tai nestatornici si supuși greșelii, alătura rugăciunile noastre nevrednice celor ale îngerilor, sfinților si ale tale – înspre slava Celui Preasfânt si a Sfintei Treimi in cer si pe pământ. Sfântă Fecioara de la Lourdes, după cum ai privit cu iubire si indurare către Bernadeta in timp ce se ruga rozariul in grota, te imploram privește asupra noastră cu iubire si indurare. Din belșugul de bunătate cu care te-a înzestrat Fiul tău Divin, Dulce Mama a Dumnezeirii, da-ne noua tuturor ceea ce avem nevoie, si in acest moment, privește cu bunătate la indurarea pe care o căutam prin aceasta novena (se menționează cererea).
Stea strălucitoare…


Ziua a cincea
Marie Preacurata, Mama a lui Dumnezeu si mama noastră, din înălțimea divinității tale privește cu bunătate spre noi, in timp ce noi, plini de încredere in nemărginita ta bunătate si încrezători ca Fiul tău va privi cu indurare la cererile pe care le îndrepți către El in numele nostru,  te imploram sa ne vii in ajutor si sa ne asculți cerere pe care ti-o adresam in aceasta novena (se menționează cererea).
Stea strălucitoare…


Ziua a sasea
Slăvită Mama a lui Dumnezeu, atât de puternica in demnitatea ta de Fecioara de la Lourdes, către tine ridicam inimile si mâinile noastre spre a implora puternica ta mijlocire spre a primi de la inima prea induratoare a lui Isus tot ajutorul si milostivirea de care avem nevoie pentru fericirea sufletului nostru si pentru rugămintea pe care ti-o adresam cu ardoare in aceasta novena (se menționează cererea).
O Fecioara de la Lourdes, cu stelele cerului in parul tău si trandafirii pământului la picioarele tale, privește astăzi cu indurare la noi, așa cum ai făcut înainte cu Bernadeta in grota de la Lourdes.
Stea strălucitoare…


Ziua a saptea
Atotputernice Dumnezeule, care prin Neprihănita Zămislire a Preacuratei Fecioare Maria ai pregătit un locaș vrednic de Fiul Tău, cu umilința te imploram ca, in timp ce contemplam apariția Sfintei Fecioare Maria in grota de la Lourdes, sa fim binecuvântați cu sănătatea mintii si a trupului. O Mama Marie prea indurata,  Mama adorata a Stăpânului si Izbăvitorului nostru, privește cu bunătate spre noi, așa cum ai făcut cu Bernadeta, si mijlocește la El pentru noi, pentru ca ruga noastră pe care ti-o îndreptăm cu sinceritate sa fie ascultata (se menționează cererea).
Stea strălucitoare…


Ziua a opta
Mama Imaculata a lui Dumnezeu, ai coborât din cer pentru a i te arata micii Bernadeta in grota de la Lourdes. Si după cum Bernadeta a îngenunchiat la picioare tale si fântâna miraculoasă a izvorât si pământ, si după cum mulțimile îngenunchează de atunci in fata sanctuarului tău, la fel si noi îngenunchem astăzi pentru ca in indurarea ta sa implori de la Fiul tău Divin ajutorul pe care îl cerem în aceasta novena (se menționează cererea).
Stea strălucitoare…


Ziua a noua
Slăvită Mama a lui Dumnezeu, către tine ridicam inimile si mâinile noastre spre a implora puternica ta mijlocire pentru a primi de la Inima Preablânda a lui Isus toate indurările necesare vieții noastre spirituale si pământești, si mai ales pentru indurarea de a avea o moarte fericita. O Mama a Stăpânului Divin, la încheierea acestei novene, iți cerem in mod special ajutorul in ruga noastră (se menționează cererea).
Suntem încrezători ca rugăciunile noastre vor fi auzite. O Mama a Stăpânului nostru, prin iubirea pe care i-o porți lui Isus Cristos, și pentru gloria numelui Sau, asculta-ne rugăciunea si ne împlinește cererea.
Stea strălucitoare…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta: