miercuri, 30 octombrie 2019

RUGĂCIUNEA PENTRU SUFLETELE DIN PURGATOR A SFINTEI MECHTILDE



Tatăl nostru care ești în Ceruri, cu umilință Te rugăm: Părinte Veșnic, Bun și Îndurător, iartă sufletelor, pe care le-ai primit ca și creaturi ale Tale, dacă nu Te-au iubit ci Te-au alungat și nu Te-au respectat. În semn de ispășire și de penitență, îți oferim ca jertfă întreaga iubire și bunătate a Fiului Tău Preaiubit, Domnul nostru Isus Cristos. 
Sfințească-se Numele Tău. Părinte Veșnic, Bun și Îndurător, cu umilință Te rugăm: iartă sufletele care nu au preamărit Sfântul Tău Nume și care adeseori l-au pronunțat nedemn și cu prea mare ușurință. În semn de ispășire și de penitență, îți oferim ca jertfă toate cuvântările prin care Fiul Tău Preaiubit, Domnul nostru Isus Cristos, a preamărit Sfântul Tău Nume pe acest pământ. 

Vie Împărăția Ta. Părinte Veșnic, Bun și Îndurător, cu umilință Te rugăm: iartă sufletele care nu au dorit în mod profund și cu iubire înflăcărată Împărăția Ta Sfântă.Pentru aceste păcate îți oferim ca jertfă sfâșietoarea dorință a Fiului Tău Preaiubit, Domnul nostru Isus Cristos, care vrea ca lumea întreagă să fie primită în Sfânta Ta Împărăție.

Fie Voia Ta, precum în Cer așa și pe pământ. Părinte Veșnic, Bun și Îndurător, cu umilință Te rugăm: iartă sufletele care nu s-au supus cu devotament Voinței Tale Sfinte, ci adeseori au urmat propria lor voință. În semn de ispășire și de penitență, îți oferim Inima Dumnezeiască a Lui Isus și desăvârșita Sa ascultare. 



Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi și ne iartă păcatele noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri. Pprinte Veșnic, Bun și Îndurător, cu umilință Te rugăm: iartă sufletelor greșeala de a nu-și fi iubit dușmanii și de a nu fi vrut să ierte. În semn de ispășire și de penitență pentru aceste păcate, îți oferim ca jertfă toate cuvintele sfinte ale Fiului Tău Preaiubit, Domnul nostru Isus Cristos, care atunci când era pe cruce a spus: "Tata, iartă-i, că nu știu ce fac." 

Și nu ne lăsa în ispită. Părinte Veșnic, Bun și Îndurător, cu umilință Te rugăm: iartă sufletele care nu s-au împotrivit tentațiilor mari, ci au cedat ispitelor din partea celui Rău și în acest fel s-au prăbușit. În semn de ispășire și de penitență, îți oferim ascultarea, misiunile grele, toată amara suferință și moartea Fiului Tău Preaiubit, Domnul nostru Isus Cristos. 

Ci ne mântuiește de cel Rău. Părinte Veșnic, Bun și Îndurător, cu umilință Te rugăm: iartă toate sufletele și condu-le, împreună cu Isus Cristos, în Împărăția Ta de glorie, care ești Tu Însuți. Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta: